UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна і Молдова спільно стежитимуть за безпекою екосистеми Дністра

Україна і Молдова спільно досліджуватимуть безпчність гідровузлів для екології Дністра

Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єри України і Молдови Володимир Гройсман і Павло Філіп, передає Depo.ua.

"Екосистема Дністра була однією з тем нашої ділової розмови. Ми надаємо важливого значення екології і всі ті проекти, які ми сьогодні плануємо щодо модернізації системи української гідроенергетики, вони відповідають і будуть відповідати найвищим, найсуворішим нормам європейського екологічного законодавства. Виходячи з того, що у нас багато спільного, і Дністер в тому числі, ми домовилися, я запропонував, щоб наша компанія "Укргідроенерго" в тісній співпраці з Мінекології України взаємодіяли з нашими молдовськими партнерами і інформували їх постійно про те, що ми робимо, які це має висновки щодо екологічних вимог. Ми будемо радитися із вашими науковцями. Ми, з української сторони, забезпечимо конструктивну співпрацю, щоб підтримувати екологічну систему Дністра на належному рівні", - сказав Гройсман.

"У контексті діяльності гідровузла у Новодністровську ми розглянули питання створення спільної комісії яка детально проаналізує діяльність і запропонує конкретні рішення щодо забезпечення необхідного рівня захисту екосистеми Дністра. В цьому контексті ми будемо співпрацювати і з нашими європейськими, зокрема в плані аналізу щодо наслідків діяльності гідрокомплексів для діяльності екосистеми Дністра", - Зазначив Філіп.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme