UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Харкові простилися з дворазовим олімпійським чемпіоном

Харків'яни провели громадську панахиду за дворазовим олімпійським чемпіоном, легендарним волейболістом Юрієм Поярковим

У Харкові простилися з дворазовим олімпі…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської міської ради, в церемонії, яка пройшла сьогодні в колонній залі Північного корпусу Харківського національного університету ім. В. Каразіна, взяли участь заступники Харківського міського голови, директори департаментів Харківської міськради і голови райадміністрацій, представники обласної влади, спортивні функціонери та спортсмени, колеги, друзі покійного, харків'яни.

Як зазначила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, за свою спортивну кар'єру Поярков здійснив революцію в волейболі, виграв багато титулів і став легендою. За дуже потужну подачу, що не береться, вболівальники і журналісти називали його "людиною-катапультою".

"Але найголовніший титул, який він проніс через всі ці роки, - це надзвичайно скромна, доступна і порядна людина. Усім своїм життям Юрій Михайлович надав честь місту Харкову, роблячи те, що він робив, живучи так, як він жив. Юрій Поярков відноситься до числа тих, чиє життя не вимірюється віком. Про таких людей ми говоримо: "Пішли передчасно", тому вони потрібні суспільству як приклад і каталізатор, який змушує вчитися, працювати і рухатися вперед. Я впевнена, що учні і послідовники Юрія Михайловича обов'язково зроблять все, щоб його справа жила довго і щоб його здобутки не згасали в тих перемогах, які ще попереду", - сказала Горбунова-Рубан.

У свою чергу президент Федерації волейболу України Михайло Мельник заявив, що виконком ФВУ прийняв рішення присвоїти щорічному фіналу Кубка України з волейболу ім'я Юрія Пояркова.

Після церемонії прощання на міському кладовищі №2 відбувся похорон.

Довідка Depo.Харків. Юрій Поярков народився 10 лютого 1937 року. Дебютував у збірній СРСР з волейболу в 22 роки. Дворазовий олімпійський чемпіон Токіо (1964) і Мехіко (1968), бронзовий призер Олімпіади в Мюнхені (1972). Дворазовий чемпіон Всесвітніх універсіад. Дворазовий чемпіон Європи та світу. Член виконкому Федерації волейболу України. Ім'я Пояркова внесено до Книги рекордів Гіннесса (три олімпійські медалі на трьох Олімпіадах, в тому числі дві золоті). Працював на кафедрі олімпійського та професійного спорту і спортивних ігор Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Президент тенісного клубу "Унікорт". Почесний громадянин міста Харкова (1999).

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme