UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Чонгарі озброєні люди напали на базу кримськотатарського батальйону, - ЗМІ

В селищі Чонгар, Херсонської обл близько 20-00 12 лютого озброєні люди у військовій формі, захопили базу кримськотатарського батальону ім. Номана Челебіджихана

В ніч на 13 лютого за допомогою БТРа був протаранений паркан розташування батальйону і намет, в якому перебували люди, повідомляє Depo.ua з посиланням на радіо Куреш.

"Озброєні люди захопили розташування, весь особовий склад і тих, хто перебував у цей час на території, силою поклали на підлогу. За інформацією з місця подій, в розташуванні батальйону озброєні люди застосували вогнепальну зброю, роблячи попереджувальні постріли в повітря і по ногах. Повідомлень про потерпілих в розпорядженні редакції немає", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в розташуванні батальйону працює прокуратура і вибухотехніки. Журналісти каналу АТР, які перебувають на місці подій, не мають доступу до відеоапаратури, через те що вона нібито заблокована озброєними людьми.

Про нібито перестрілку на кордоні з Кримом у ніч на 13 лютого повідомляє і один із сайтів сепаратистів. Посилаються на повідомлення в Facebook екс-уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавко, звільненого Кабміном ще в 2014 році.

Журавко пише про конфлікт із заснованим Лєнуром Іслямовим батальйоном, який нібито стався у селищі Чонгар.

Про напад на "Аскер" (назва громадської організації заснованої Лєнуром Іслямовим) повідомляє пізно ввечері і видання "Український південь". Видання посилається на керівника представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області Абмеджита Сулейманова. За його словами напад на громадську організацію "Аскер" здійснили Збройні сили України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme