У Богуслаєва знайшли спосіб допомогти Путіну робити вертольоти, - ЗМІ

Українське ПАТ "Мотор Січ" "опосередковано" візьме участь у створенні важкого вертольоту для росіян

 

У Богуслаєва знайшли спосіб допомогти Пу…

Про це пише "Комерсант", передає портал Depo.Запоріжжя.

Уряд Росії схвалив міжурядову угоду з Китаєм щодо розробки важкого вертольоту, контракт між "Вертольотами Росії" і китайською компанією Avicopter може бути підписаним найближчим часом. Двигуни для гелікоптера може поставити "Мотор Січ". У повідомлення йдеться, що незважаючи "на колапс співпраці Києва і Москви у сфері двигунобудування, українська "Мотор Січ" може взяти участь в російсько-китайському проекті". Посередником для конфліктуючих сторін і координатором проекту виступить Пекін.

Українська "Мотор Січ" спростовувала участь в проекті, але 10 лютого 2017 року в компанії пояснили, що вона працює безпосередньо з китайською Avicopter і вже уклала контракти на поставку нового турбо-двигуна АІ-136Т.

Утім, на Росії не виключають, що і такий опосередкований формат співпраці може зірватися, тоді Росії та Китаю доведеться займатися двигуном самостійно - консультації на цю тему вже йдуть.

Як відомо, ПАТ "Мотор-Січ" контролюється народним депутатом В'ячеславом Богуслаєвим (група "Воля народу". В попередньому скликанні - Партія регіонів).

Нагадаємо, Богуслаєва вже неодноразово "ловили за руку" на співпраці з Путіним. Також нагадаємо, що у 2014 року Україна ввела заборону на постачання в Російську Федерацію продукції військового і подвійного призначення. Також введені особисті санкції для ряду осіб і компаній.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme