Слідкому Росії примарилося, що ЗСУ вгатили по Луганську "Точкою-У"

Слідчий комітет Росії заявив про наявність доказів застосування Збройними силами України зброї масового ураження проти жителів окупованого Луганська

Про це йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету РФ, передає Depo.ua.

"Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії в рамках розслідування кримінальної справи про події на південному сході України оперативним шляхом отримані і процесуально зафіксовані неспростовні докази застосування Збройними силами України зброї масового ураження - тактичних ракетних комплексів "Точка-У" проти мирного населення в ході збройного конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Як заявляють у російському відомстві, значна кількість комплексів залишилася на території України після розпаду СРСР і є "одним з найпотужніших видів зброї в арсеналі сучасної української армії".

"За наявними даними слідства, українськими військовими проти мирного населення Донбасу були застосовані ракети, споряджені осколково-фугасними і касетними зарядами. Так, осколково-фугасна головна частина зосередженої дії при підриві утворює до 14,5 тисяч осколків на площі ураження 2-3 га. Ракета, оснащена касетною головною частиною, забезпечує ураження живої сили та неброньованої техніки на відкритій місцевості площею від 3,5 до 7 га, утворюючи до 15,8 тисяч осколків", - йдетсья в повідомленні.

У Слідчому комітеті РФ заявляють, що таке озброєння можна віднести до зброї масового ураження, що володіє дуже високою вражаючою здатністю на великій площі.

"Слідчими СК Росії процесуально закріплені докази застосування українськими військовими ракетних комплексів "Точка-У" по населеним пунктам Луганської області: в місті Луганську, в селах Новосвітлівка і Тернове, в Краснодонському районі, у місті Ровеньки, в селищі Ювілейному міста Луганська", - йдеться в повідомленні.

Довідка: ракетний комплекс "Точка" був прийнятий на озброєння Радянської армії в 1975 році, його модифікація "Точка-У" стала надходити у війська в 1989 році.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme