UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росія може змінити умови для в'їзду ВІЛ-інфікованих іноземців, - ЗМІ

Віце-прем'єр Росії Ольга Голодець доручила МОЗ, МВС і Росспоживнагляду розглянути можливість зміни умов в'їзду і проживання в країні іноземних громадян, інфікованих ВІЛ

Зараз їм дозволено в'їзд і перебування на Росії, тільки якщо їхні близькі родичі є громадянами РФ, передає Depo.ua з посиланням на Комерсант.

Голодець доручила "опрацювати питання щодо доцільності перегляду умов в'їзду, виїзду та проживання іноземних громадян, інфікованих ВІЛ, а також організації надання їм медичної допомоги на території РФ", - йдеться в повідомленні.

Рішення віце-прем'єра з'явилося після того, як з розробленого МОЗ РФ проекту плану заходів з реалізації стратегії боротьби з поширенням ВІЛ на Росії зник пункт про можливе зняття обмежень, що було зроблено через наполяганням Мінфіну та Мінекономіки.

Зараз в'їзд та проживання на території РФ заборонені для осіб, інфікованих ВІЛ, які не є громадянами Росії. Однак з 2016 року на вимогу Конституційного суду заборону було знято для мігрантів, що мають на Росії сім'ю. Причиною зміни законодавства стало, зокрема, рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), який в березні 2016 року визнав Росію винною в порушенні прав ВІЛ-позитивних іноземців. У рішенні ЄСПЛ зазначалося, що Росія є єдиною країною Ради Європи і одна з 16 країн у всьому світі, яка здійснює депортацію ВІЛ-позитивних осіб, які не є громадянами. У Страсбурзі підкреслювали необхідність повної відмови від дискримінації ВІЛ-інфікованих осіб на Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme