Прем'єр Молдови виступив за повернення Криму Україні

Молдова за відновлення територіальної цілісності України, включно з поверненням анексованого Росією Криму 

Про це під час прес-конференції у Києві з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом повідомив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіпп, передає Depo.ua.

"Я неодноразово говорив, яка є позиція Молдови з підтримки зусиль України щодо вирішення конфлікту на Донбасі, а також повернення Криму до складу України із збереженням суверенітету і територіальної цілісності України", - зазначив молдовський прем'єр.

Водночас він висловив висловлював вдячність український стороні, яка бере участь у форматі 5+2 у вирішенні придністровського конфлікту.

"Ми за віднайдення сталого рішення. І ми хочемо, щоб придністровський конфлікт мав результатом надання особливого статусу в цьому регіоні. На жаль, сучасна історія підтвердила аксіому, наскільки важливою є регіональна солідарність", - зазначив Філіпп.

Він додав, що в сучасній історії двох країна багато схожого.

"Молдова зустрілася з цією проблемо кілька років тому, Україна – сьогодні. І я вважаю, що наш обов'язок підтримувати одне одного, щоб ми могли у діалозі знаходити рішення цих проблем. Дипломатичним і мирним шляхом", - наголосив Філіпп.

Нагадаємо, що новий президент Молдови Ігор Додон вважається проросійським, однак навіть він не хоче офіційно визнавати анексію Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme