Під Харковом депутатка під загрозою корупційного штрафу відмовилася від свого зятя

У Харківській області депутат селищної ради під час суду заявила, що зять, якому вона виділила землю, не є членом її родини

Під Харковом депутатка під загрозою кору…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові Дергачівського районного суду Харківської області від 8 лютого.

Суд розглядав адмінпротокол за ч. 1 ст. 172-7 (неповідомлення особою про наявний у неї реальний конфлікт інтересів) та ч. 2 ст. 172-7 (прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів) КУпАП.

Підсудна – депутат Солоницівської селищної ради, голова комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та використання природних ресурсів екології, землевпорядкування та землекористування Солоницівської селищної ради Харківської області.

Суд встановив, що 21 червня 2016 року до селищної ради звернувся підприємець із питанням про затвердження схеми розміщення тимчасової споруди. Однак виявилося, що підприємець – зять депутатки (мешкають навіть за однією адресою). Під час ухвалення рішення депутат-голова комісії не заявляла у встановлений законом спосіб про наявний конфлікт інтересів та проголосувала позитивно за затвердження схеми розміщення торговельної точки свого зятя.

6 жовтня 2016 року підприємець звернувся до селищної ради з питанням землевідводу на ділянку під торговельною точкою. 27 жовтня це питання розглядалося під час сесії, і чиновниця проголосувала позитивно за виділення ділянки для свого тестя.

Під час судового засідання депутатка свою вину не визнала. Жінка наголосила, що особистий інтерес особи та її службові повноваження не суперечили один одному, ніяких матеріальних вигод для себе чи своєї сім'ї посадовиця не одержала і "вона не вважає зятя членом своєї сім'ї".

Суд визнав жінку винною та постановив стягнути штраф у розмірі 3,4 тис. грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme