Порошенко: Нейтралітет не допоміг Молдові позбутися окупації Придністров'я

Президент України Петро Порошенко заявив, що нейтралітет не допоміг Молдові позбутися окупації російськими війська Придністров'я

Про це він сказав на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіппом, передає Depo.ua.

"Молдова рішуче намагається відновити свою територіальну цілісність. Хтось казав, що це робиться для того, щоб не допустити вступ Молдови в НАТО. Молдова внесла зміни до законодавства щодо свого нейтрального статусу, потім, намагаючись переконати Росію, ще в 1994 році внесла зміни в Конституцію щодо того, що вона не збирається йти в НАТО, потім був Стамбульський саміт - нічого не допомогло", - сказав Порошенко.

Він констатував, що російські війська все ще перебувають на території Молдови.

Крім того, Порошенко зазначив, що Україна продовжить працювати у форматі "5+2" з придністровського врегулювання. "Тільки рішучі об'єднані дії дозволять відновити територіальну цілісність Молдови і я хотів би твердо підкреслити позицію України, яка підтримує і все буде робити, щоб територіальна цілісність, незалежність і державний суверенітет Молдови були непорушні, в тому числі і у форматі 5+2 Україна буде активно і рішуче працювати", - сказав глава держави.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme