Насалик: Міненергетики ввело в дію два з чотирьох проекту із заміщення вугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ввело в дію два з чотирьох розроблених проекту із заміщення вугілля антрацитової групи

Про це заявив глава Міністерства Ігор Насалик в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"Міністерство розробило чотири проекти по заміщенню антрацитової групи. Більш того, два проекти ми вже повністю ввели в дію", - заявив Ігор Насалик.

За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості, один проект дозволяє зменшити споживання вугілля антрацитної групи як мінімум на 1 млн тонн. "Проект, який пов'язаний з Рівненською АЕС та підстанцією "Київська" - це 750 кВ, яка вже йде, забезпечивши Київ і Київську область. Другий, це введення гідроакумулюючої станції, яка також дала економію близько 400 тисяч тонн вугілля", - зазначив Ігор Насалик.

При цьому Ігор Насалык зазначив, що ще два проекту планується ввести в цьому році. "Це заміна антрацитної групи на другому і п'ятому блоці Зміївської ТЕЦ, економія якої складе близько 1,3 млн тонн, і введення лінії Запоріжжя-Каховка, яка також дасть близько 1,5 млн тонн", - додав Насалик.

Разом з тим Ігор Насалик зазначив, що на непоконтрольной території працює 600 тисяч шахтарів, які видобувають українське вугілля", що поставляється на потреби української енергетики. "Гроші ці шахтарі отримують через картки "Ощадбанку" України", - додав міністр енергетики та вугільної промисловості.

Він також додав: "У нас немає кореспондентських рахунків між контрольованою та неконтрольованою зоною".

Нагадаємо, сьогодні антикризовий енергетичний штаб підтримав пропозицію Міненерго запровадити надзвичайний стан в енергетиці через обмеження постачання антрацитового вугілля на українські ТЕС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme