Нацбанк розпочинає стрес-тестування 37 банків

Національний банк України з 13 лютого розпочинає діагностичне обстеження якості активів та достатності капіталу 37 банків, які ще не пройшли цю процедуру

Про це сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає Depo.ua на прес-службу НБУ.

"У 2015-16 роках НБУ здійснив перевірку перших 60 банків за розміром активів. Тепер настала черга продіагностувати решту банків, розмір активів яких менше 2% активів банківської системи. Цей процес пройде в два етапи - до 1 червня і 1 серпня 2017 року, ще якийсь час триватиме узгодження з банками результатів діагностування і при потребі формування на їх основі програм докапіталізації", - зазначила Рожкова.

У Нацбанку зазначили, що з топ-60 банків, які вже пройшли діагностику, 21 банк з самого початку не потребував докапіталізації, дев'ять банків станом на початок лютого 2017 року виконали затверджені НБУ програми докапіталізації в повному обсязі, чотири банки - "Хрещатик", "Фідобанк", "Платинум Банк" і "Фортуна-банк" - за невиконання програм докапіталізації, визнані неплатоспроможними.

Ще 26 банків виконують взяті на себе зобов'язання щодо докапіталізації згідно із затвердженим графіком.

Нагадаємо, 10 лютого правління НБУ визначило нові критерії розподілу банків на окремі групи на 2017 рік - банки з державною часткою, банки іноземних банківських груп та банки з приватним капіталом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme