На Сумщині злодій спокусився на святе

Житель Роменського району поцупив з дачного будинку особливо цінні для господарки ікону та літографію

На Сумщині злодій спокусився на святе…

До дільничних офіцерів Роменського відділу поліції з заявою про крадіжку звернулась 50-річна жителька району. Жінка пояснила, що у цьому ж селі має ще одне господарство, яке використовує як дачу. Взимку до нього навідується рідко. Та коли прийшла до нього востаннє, виявила, що з будинку зникли ікона і літографія, які хоча і не мають історично-культурної цінності, важливі та цінні для їхньої родини як пам'ять від родичів. Крім того зникли два електродвигуни. Загальна сума збитку склала близько до п'яти тисяч гривень, пише Depo.Суми з посиланням на відділ комунікації поліції Сумської області.

Поліцейські вирахували, що до крадіжки може бути причетний 42–річний житель цього ж села, який вже не одноразово потрапляв в поле зору поліцейських, в будинку якого правоохоронці і виявили деякі крадені речі.

Своєї причетності до злочину чоловік заперечувати не став. Пояснив, що добре знав про господу, яка знаходиться без постійного нагляду. Тому й вирішив її обікрасти. Відтак перепиляв грати, розбив віконне скло, проник до приміщення, погрузив речі на санчата й направився додому. Викрадені електричні двигуни продав, а от ікону та літографію не встиг – вилучили поліцейські.

Наразі слідчі пред'явили чоловіку підозру за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та направили дане кримінальне провадження до суду. За скоєне йому може загрожувати до шести років ув'язнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme