UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині стартують навчання "рибних патрульних"

На конкурсі відібрали 14 кандидатів: випробувальний термін правоохоронців складатиме півроку

На Миколаївщині стартують навчання "рибн…

Сьогодні, 13 лютого, розпочинається навчання рибних патрульних з трьох областей України. Йдеться про Одеську, Миколаївську області та Чорноморське басейнове управління. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі Держрибагентства України.

Керівники рибного патруля, заступники керівників, рибоохоронні патрульні вивчатимуть теоретичні основи та розвиватимуть практичні навички з охорони водних біоресурсів. Навчання здійснюватиметься на базі Херсонського державного аграрного університету. Як стало відомо, через відкритий кадровий конкурс на Одещині відібрали 16 патрульних, на Миколаївщині – 14 та в Чорноморське басейнове управління – 31 патрульного.

Вже в другій половині лютого вони будуть готові розпочати роботу. "Ці області є стратегічного важливими для рибної галузі, адже розташовані в акваторії Чорного та Азовського морів. Суспільство покладає велику надію, що рибний патруль буде дієвим способом боротьби з браконьєрством", - повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

У навчанні візьмуть участь близько 60 осіб. Для патрульних проведуть теоретичні курси з іхтіології, аквакультури, регулювання використання водних біоресурсів, основ діяльності рибоохоронного патруля. На модулях розповідатимуть про ефективність природного відтворення риб, сучасні тенденції відтворення об'єктів аквакультури, відповідальність громадян за порушення правил рибальства, розрахунки збитків за таксами та методиками. В програмі також передбачено практичний курс зі складання первинних матеріалів при виявленні порушень.

Випробувальний термін патрульних складе до шести місяців. "Протягом цього часу у кожного буде можливість продемонструвати мотивацію та достойні результати. Кандидати, що в роботі переслідуватимуть власні інтереси випробувальний термін не пройдуть", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що зарплатня буде складати 6-7 тис грн за рахунок внутрішньої оптимізації та отримання додаткового фінансування в рамках державного бюджету.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme