На Миколаївщині скандальний головлікар повернув на роботу акушера-п'яницю

У лікарні в Снігурівці, де нетверезий лікар не надав допомогу при пологах, проведуть перевірку

На Миколаївщині скандальний головлікар п…

За підсумками службового розслідування в Снігурівській центральній районній лікарні, де на пологи прийшов п'яний лікар, зроблять жорстокі кадрові висновки. Таку заяву зробив заступник голови Миколаївської ОДА Віталій Кіндратів 13 лютого під час чергового засідання постійної депутатської комісії з питань соціальної політики, охорони здоров'я, материнства, дитинства, розвитку зон відпочинку і туризму облпади. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "Преступности.Нет".

В обласному управлінні охорони здоров'я видання запевнили, що ситуацію тримають на постійному контролі. "В даний час створено комісію з перевірки роботи лікарні, відділення та лікаря. Фахівцями управління з'ясовуються обставини, перевіряється медична документація. За підсумками службової перевірки (з виїздом до лікарні) ухвалюватимуться відповідні адміністративні рішення", - повідомили в УОЗі.

Під час комісії в.о. начальника управління охорони здоров'я Юрій Дячук повідомив, що до лікарні комісія виїде із затримкою в п'ятницю, 17 лютого, оскільки у відрядженні перебуває обласний акушер-гінеколог. За результатами виїзду і проведеного службового розслідування УОЗ направить доповідні на ім'я голів області та облради. "За тією інформацією, яку я маю, цьому лікарю (Іванківу, - ред.) в той день головлікар оголосив догану у зв'язку з тим, що він не був на роботі. І незрозуміло, був чи не був він на роботі... Людина ж (Денис Дарбінян - ред.) говорить, що він був на роботі. Тому потрібно розібратися. І за результатами я доповім", - сказав він.

Присутній на засіданні комісії депутат Іван Кухта запитав у Дячука, чи відомо УОЗу, що у лікаря Іванківа систематичні проблеми з алкоголем. "Так. Він був уже раз звільнений за те, що був в нетверезому стані. Але нинішній головний лікар (Олексій Ястребов - ред.) його знову взяв. Я його запитав: яка причина, чому? "Нікому працювати". Так нехай ніхто не працює, і люди народжують в місті, в якомусь пологовому будинку укласти договір - і не буде проблем, ніж такий випадок трапився...", - вважає Дячук.

Кухта попросив приділити цьому питанню максимальну увагу і відправити звернення профільної комісії в силові структури, щоб вони зі свого боку взяли під контроль цей випадок. У відповідь Кіндратів повідомив, що ОДА планує направити відповідні звернення правоохоронцям за підсумками службового розслідування обласного управління охорони здоров'я. "Це питання на контролі у голови ОДА, у мене як у профільного заступника. Ми будемо робити жорсткі висновки і по головному лікарю, і по тому, хто допустив цю ситуацію", - заявив він.

Нагадаємо, житель Снігурівки Денис Дарбінян розповів, що на полагах його дружини акушер-гінеколог Тарас Іванків був п'яний та не надав необхідної допомоги. Дитина досі в реанімації.

Варто додати що головній лікар Снігурівської центральної районної лікарні Олексія Ястребов, який повернув Іванківа на роботу, "засвітився" також у скандалі: його підлеглий заявив, що він йому хотів відскусити палець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme