UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині в орендаря відібрали землі вартістю в 1,5 мільйони гривень

Підприємство мало будуватися і сплачувати оренду, проте - заборгувало

На Хмельниччині в орендаря відібрали зем…

За втручання прокуратури на Хмельниччині недобросовісного орендаря позбавлено права користування державними землями вартістю понад 1,5 млн грн, повідомляє Depo.Хмельницький.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Івана Комара, договір уклали між Шепетівською райдержадміністрацією та одним із приватних підприємств ще у грудні 2010 року.

"Комерційний суб'єкт отримав у користування землі промисловості площею майже 2,5 гектара для будівництва терміном на 10 років, за що зобов'язався щомісячно сплачувати на рахунок сільської ради орендну плату, - каже прокурор. - Проте, підприємство, кошти на відповідний рахунок систематично не вносило. Як наслідок, утворився борг, сума якого перевищує 30 тисяч гривень."

З метою припинення використання земель державної власності недобросовісним орендарем Шепетівська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Хмельницької області з позовними вимогами про розірвання договору оренди земельної ділянки, розташованої на території Судилківської сільської ради.

Враховуючи порушення істотних умов договору, позовні вимоги прокуратури суд задовільнив.

Наразі рішення суду виконали, а земельну ділянку повернули державі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme