Міносвіти винесло на громадське обговорення навчальні програми базової школи

Міносвіти винесло на громадське обговорення навчальні програми базової школи (5-9 класів)

Про це повідомили на сайті прес-служби МОН, передає Depo.ua.

Повідомляється, що кожен може взяти участь в оновленні програм і запропонувати потрібні українській школі зміни на платформі EdEra.

"Ми продовжуємо оновлювати навчальні програми, робимо це максимально відкрито як для професійних співтовариств, так і для кожного зацікавленого громадянина України. Зараз ми вже розпочали підготовку до реформи Нова українська школа, в перший клас якої діти підуть в 2018 році. Проте школярі не можуть чекати, тому перші зміни ми повинні забезпечити вже зараз", - зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Напрацюванням і визначенням наскрізних тем у програмах будуть займатися робочі групи, в які входять вчителі-практики, науковці та представники МОН. Зате на онлайн платформі учасники будуть працювати з існуючими програмами, підкреслюючи основні недоліки та пропонуючи структурні зміни.

"Наприклад, наскрізною темою може бути "підприємливість і фінансова грамотність". Якщо така тема буде визначена, то, наприклад, при вивченні матеріалу з математики зміст завдань буде прив'язане до наскрізної теми: буде пропонуватися сформувати сімейний бюджет з використанням математичних знань, запланувати фінансові витрати на проїзд і т. д.", - пояснила міністр.

Всього на обговорення виставлені 23 навчальні програми для 5-9 класів. Серед них: українська мова, українська література, математика, інформатика, фізична культура, фізика, трудове навчання, мистецтво, основи здоров'я, історія, зарубіжна література, географія, хімія, біологія, природознавство, англійська мова (для загальноосвітніх шкіл), англійська мова (для спеціалізованих шкіл), німецька мова (для загальноосвітніх шкіл), німецька мова (для спеціалізованих шкіл), французька мова (для загальноосвітніх шкіл), французька мова (для спеціалізованих шкіл), іспанська мова (для загальноосвітніх шкіл), іспанська мова (для спеціалізованих шкіл).

На сторінці кожного предмета є свій модератор, який організовує обговорення і заносить пропозиції у зведені таблиці. Після кожного етапу внесення змін до програми, вони будуть оприлюднені з роз'ясненнями: які пропозиції були враховані, а які - ні і чому.

Нагадаємо, міносвіти перевірить якість підготовки учнів початкових шкіл.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme