Хочемо, щоб Сущенка захищав консул, - адвокат

Адвокат Марк Фейгін заявив, що запропонує, щоб консул України в Москві Геннадій Брескаленко став громадським захисником по справі Сущенка

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"На засіданні суду у вівторок ми клопотатимемо про те, щоб згідно частини 2 ст. 49 КПК РФ в якості громадського захисника по справі Сущенка було допущено "іншу особу", консула України в Москві Геннадія Брескаленка", - сказав Фейгін.

За його словами, захист в Росії Романа Сущенка, громадянина України, консулом цієї країни, буде додатковою гарантією дотримання ексклюзивних прав його підзахисного.

На розгляді апеляційної скарги на подовження арешту Сущенка до 30 квітня, яке відбудеться 14 лютого в Мосміськсуді, адвокат Фейгін наполягатиме на зміні застережних заходів з утримання під вартою на домашньому арешті (у консульському готелі України в Москві, на яку не поширюється право дипломатичної недоторканості).

"Також ми клопотатимемо, щоб засідання у вівторок було відкритим. Усі посилання на держтаємницю в даному випадку мені здаються необрунтованими, оскільки в даному випадку розглядатимуться суто процесуальні питання", - уточнює адвокат.

Нагадаємо, що Роман Сущенко написав листа президенту України, в якому він просить – " дозвольте мені побачити, як зростає мій син Максим".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme