Харків'янина ледь не вбила тушкованка з ринку

У Харківській області чоловік захворів на ботулізм після вживання консервованої тушкованої свинини

Харків'янина ледь не вбила тушкован…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я", захворів 40-річний харків'янин.

Продукт домашнього виготовлення, тушкованку, чоловік придбав на стихійному ринку біля станції метро "Центральний ринок".

Після тривалого лікування постраждалий виписаний з лікарні.

"Захворювання на ботулізм у Харківський області реєструються кожного року. За період 2013-2016 рр. зареєстровано 21 випадок цього харчового отруєння. У 2014 році від ботулізму померли дві особи (після вживання річкової риби в'яленої), у 2016 — зареєстрований один летальний випадок від вживання в їжу консервованого тушкованого м'яса. Всі продукти, які містили смертоносну отруту, були виготовлені в домашніх умовах", - сказано в повідомленні.

Експерти додали, що особливу небезпеку становлять харчові продукти невідомого походження, які пропонують стихійні ринки.

"Насамперед споживач не може бути цілком впевнений у дотриманні технології виготовлення продукції. Адже саме при порушенні технології приготування м'ясної, рибної або овочевої продукції збудник ботулізму виділяє сильнодіючий токсин. Наслідки такого отруєння дуже важкі: за короткий час токсин вражає нервову систему, призводячи до порушення зору, ковтання та паралічу дихального центру", - сказано в повідомленні.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme