Гройсман назвав блокування вугілля з окупованого Донбасу боротьбою проти народу

Блокування поставок антрацитного вугілля з окупованих територій – це боротьба проти українського народу 

Про це під час брифінгу з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіппом повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Depo.ua

"Я категорично проти будь-якої контрабанди І на західному, і на східному кордоні, і на лінії розмежування. Я за застосування, зокрема й технічних засобів, задля недопущення контрабанди", - спершу зазнавчив український прем'єр, однак наголосив, що блокування поставок вугілля - інша справа.

"Україна наразі споживає 24 млн. тонн вугілля, з них 9 млн – це вугілля антрацитної групи, яке добувається на території України, яка тимчасово не підконтрольна. Це критичний вид продукції, щоб нормально функціонувати. Як енергетиці, металургійній галузі, так і в ЖКГ… В даному питанні треба відрізнити дві частини - боротьбу з контрабандою, і це я всіляко підтримую. І боротьби з українським народом, з тим, щоб в оселях було світло", - зазначив Гройсман.

Він додав, що для модернізації енергетики потрібні час і мільярди.

"Питома вага такого (антрацитного, – ред.) вугілля буде зменшена в середньостроковій перспективі. Але наразі альтернативи немає. Дехто говорить, що треба застосувати формулу Роттердам +, але я категорично проти цього, тому що ціна вугілля в тарифі тоді зросте удвічі. Наразі це 1730 тис, а за Роттердам+ буде 3 тис. грн", ­ – поясинв Гройсман.

Нагадаємо, що сьогодні 20-й день блокади залізничних колій, ініціаторами якої стали люди в камуфляжі, ветерани АТО, зокрема організовані нардепом від "Самопомочі" Семеном Семенченком. За фактом блокування дороги в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme