UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Енергоаудит показав, що навчальні заклади Миколаєва неефективно користуються теплом

Експерти з'ясували, що величезні втрати енергії йдуть через стіни, вікна, підлогу, перекриття горищ

Енергоаудит показав, що навчальні заклад…

У мерії Миколаєва презентували результати енергоаудиту навчальних закладів. Про це Depo.Миколаїв повідомили у мерії.

Сьогодні, 13 лютого, в мерії відбулася презентація результатів енергоаудиту навчальних закладів міста. Експерти оцінили, наскільки енергоефективні будівлі шкіл № 42 і № 60, а також дитячих садків № 106 і № 123. І результати енергоаудиту, озвучені сьогодні, виявилися, м'яко кажучи, невтішними.

Віце-мер Олександр Омельчук зазначив, що навчальні заклади Миколаєва дуже неефективно використовують теплову енергію. І це є великою проблемою. Як показав енергоаудит, величезні втрати енергії йдуть через стіни, вікна, підлогу, перекриття горищ. Крім того, малопродуктивно працює система опалення в школах і дитсадках.

Цю проблему могла б вирішити термомодернізація навчальних закладів. При виконанні цілого комплексу відповідних заходів можна було б добитися до 80% економії коштів, що йдуть на комунальні платежі. Для цього необхідно утеплити стіни, перекриття підвалу і верхнього поверху, замінити вікна на енергоефективні, а також модернізувати систему опалення.

Олександр Омельчук підкреслив, що стратегія енергоефективності, затверджена міською владою, прописана в програмі "Теплий Миколаїв". У її рамках у 2017 році на термомодернізацію бюджетних установ виділено близько 75 млн. грн. Омельчук зазначив, що у 2017 році планується виконати термомодернізацію навчальних закладів, у яких вже провели енергоаудит. Це школи № 42 і № 60 та дитсадки № 106 і № 123.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme