Два українських телеканали звернулися до Луценка і Авакова через спробу їх підпалу

Українські телеканали М1 та М2 опублікували відкритий лист до генпрокурора Юрія Луценка, голови СБУ Василя Грицака та очільника МВС Арсена Авакова

Як зазначає Depo.ua, повний текст листа опублікований у Facebook.

Також у листі представники телеканалів звертаються до голови Національної ради України з питань
телебачення і радіо Юрія Артеменка та голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар.

"Звертаємось до вас із приводу двох спроб підпалу студії каналів М1 та М2, які сталися протягом двох тижнів (27 січня і 10 лютого цього року) і які, на наш погляд, свідчать про повну відсутність страху покарання і відчуття вседозволеності", - йдеться у листі.

Автори додають, що музичні канали стоять осторонь політики, тому сприймають випадки нападів на студію брудним порушенням всіх цивілізаційних норм.

"Постає питання: на кого працюють організатори цих нападів і підпалів? Хто здійснює терор у столиці України? Вчора – шини, сьогодні – феєрверки, спрямовані у вікна будівлі, а що завтра? Кулі? Гранати? Вчора – великі канали і радіостанції, сьогодні – музичні канали, а що завтра? Дитячі садки та школи? Чи житлові будинки? Настав час діяти. Настав час доводити рівень своєї професійності. Настав час довести суспільству, що силові структури є силовими структурами, і вони здатні захистити громадян, захистити журналістів, захистити людські цінності", - пишеться у зверненні.

Акцентується: якщо сьогодні "не припинити хуліганські випади в бік медіа, завтра можуть статися непоправні речі, можуть загинути люди. І на ідеали Майдану будуть посилатися ті, хто не має на це жодного права".

"Хочемо звернути вашу увагу, що всі відомі випадки нападів на телеканали супроводжувалися зйомками його учасників, і всі вони містяться на YouTube, отже шлях до організаторів всіх цих сумних подій у нинішню цифрову епоху – дуже короткий, якщо ви – професіонали. Професійність силових структур – єдине, що можна протиставити зухвалості покидьків, які, використовуючи патріотичні гасла, вважають себе абсолютно безкарними і сприймають свободу, здобуту сотнями і тисячами загиблих справжніх українців, як право творити ганебні вчинки", - наголошують представники ЗМІ.

Вони вимагають знайти і покарати не тільки виконавців, а й замовників "цього терору, злочинів, які завдають шкоди міжнародному іміджу країни".

"Сподіваємось, правоохоронні органи України здатні припинити насилля щодо телеканалів, і спроба підпалу студії М1 та М2 10 лютого стане останнім випадком перешкоджання роботі працівників медіа", - завершують звернення медійники.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme