"Чонгар" працює попри заяви про блокаду дороги, – прикордонники

Інформація про перекриття поблизу села Чонгар Генічеського району автодороги Харків–Сімферополь не вплинула на роботу контрольного пункту "Чонгар", через який відбувається в'їзд анексованого Криму 

Пункт продовжує працювати у штатному режимі, повідомила помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко, передає Depo.ua.

"КПВВ "Чонгар" працює у штатному режимі, здійснюючи пропускні опереації в обидві сторони - як з материкової України в Крим, так і з Криму на материкову Україну. Автомобілі на КПВВ "Чонгар" є і рухаються через контрольний пункт з обох сторін", - розповіла Доценко.

Водночас в ГУ Нацполіції в Херсонській області повідомили, що до чергової частини Генічеського відділу поліції ГУ Національної поліції в області зателефонувала 45-річна мешканка Новотроїцького району, за словами якої,поблизу села Чонгар на автодорозі Харків-Сімферополь невідомі особи перекрили автодорогу та не пропускають її автомобіль.

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу поліції. Поліцейські встановили, що біля с. Чонгар між представниками одного з громадських формувань та військовослужбовцями виникла конфліктна ситуація. На місце події були викликані представники військової служби правопорядку Збройних Сил України. Триває перевірка", - повідомив відділ комунікації ГУ Національної поліції в області.

Нагадаємо, що, за даними оперативного командування "Південь", повідомлення про напад у неділю Збройних сил України на громадську організацію "Аскер" на адмінмежі з Кримом є черговим фейком і спробою очорнити ЗСУ. Водночас глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що в ніч з 12 на 13 лютого на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями та членами громадської організації "Аскер", на території якої базуються бійці формованого кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана.

Причиною конфлікту на території громадської організації "Аскер" була незлагодженість дій Збройних Сил України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme