У Швейцарії підтримали спрощення отримання громадянства

У Швейцарії відбувся референдум щодо зміни жорстких правил отримання громадянства

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

За попередніми даними, понад 55% виборців підтримали послаблення щодо мігрантів в третьому поколінні.

Зокрема, йдеться про людей, народжених у Швейцарії, які є онуками мігрантів, які приїхали в країну.

Зауважимо, наразі людина, яка народилася на території конфедерації, не автоматично отримує громадянство, громадяни інших країн зазвичай чекають 12 років, перш ніж можуть подати заяву про отримання швейцарського паспорта.

Крім того, для цього необхідно пройти серію тестів та інтерв'ю, мета яких - встановити, наскільки людина знайома з традиціями Швейцарії.

При цьому остаточне рішення про присвоєння громадянства приймає міська рада, яка іноді спирається на думку спільноти - тобто сусідів - і має право задавати кандидату абсолютно будь-які питання про Швейцарії та її культуру.

Нові правила, які можуть бути прийняті за результатами референдуму, дозволять мігрантам в третьому поколінні в деякій мірі уникнути цієї бюрократії.

Вони будуть стосуватися людей молодших 25 років, чиї батьки і батьки батьків постійно жили в Швейцарії.

Прихильники введення цих послаблень кажуть, що неправильно вимагати від людей, які прожили все життя в країні, доказів того, що вони інтегровані в суспільство.

Критики поправок вважають, що вони призведуть до подальшого послаблення і в кінцевому рахунку дозволять всім негромадянам, яких у Швейцарії близько 25%, легко отримати швейцарський паспорт.

На плакатах противників реформи зображена жінка в мусульманському одязі, а слоган свідчить, що зміна правил призведе до ісламізації держави.

Нагадаємо, за останні 30 років у Швейцарії було зроблено три спроби пом'якшити правила отримання громадянства, і всі вони провалилися.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme