У Берліні почали засідання з обрання президента

Голова бундестагу Норберт Ламмерт відкрив засідання Федеральних зборів - спеціального органу для обрання президента ФРН

Про це передає Depo.ua з посиланням на DW.

У залі пленарних засідань у берлінському Рейхстазі у неділю, 12 лютого, почали роботу Федеральні збори з обрання нового президента ФРН.

Засідання відкрив голова бундестагу Норберт Ламмерт. Він пояснив делегатам зібрання процедуру голосування і назвав імена п'яти кандидатів на посаду федерального президента.

Мова йде про дослідника з Кельна Кристофе Буттервеге, висунутого Лівою партією, популярного юриста, актора і телеведучого Олександра Хольда від партії Вільні виборці, віце-голову Альтернативи для Німеччини Альбрехте Глазере, висуванця "піратів" Энгельберте Зоннеборне і екс-міністра закордонних справ Франка-Вальтере Штайнмайєра, кандидатуру якого підтримують як СДПН, так і консервативний блок ХДС/ХСС.

Спостерігачі не сумніваються у перемозі Штайнмайера, в інших його суперників шансів практично немає. Незабаром в пленарному залі розпочнеться сама процедура голосування.

Президента в Німеччині вибирають федеральні збори, що складаються з 1260 делегатів. До складу цього органу входять 630 депутатів бундестагу і таке ж число делегатів, яких за принципом пропорційності направляють ландтаги. Зазвичай це депутати земельних парламентів, але ландтаги можуть делегувати в федеральні збори і політиків комунального рівня, а також відомих громадських діячів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme