UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-10 спортивних подій: Запорізькі нацгвардійці прорвалися у фінал спартакіади з рукопашу

Запорізькі нацгвардійці збираються на всеукраїнську Спартакіаду з рукопашного бою, а місцеві діти-тхеквондисти здобули медалі Чемпіонату Європи

ТОП-10 спортивних подій: Запорізькі нацг…

Останні сім днів для запорізьких спортсменів були багатими на медалі. Причому відзначились не лише професіонали – свої вміння на "золото" показали і наші військові у змаганнях з рукопашу. Знаковим тиждень, що минає, був для легкоатлетки Олесі Повх, яка знову перемогла на престижних змаганнях, примудрившись і цього разу поліпшити свій кращий результат сезону. Добряче попрацювали і місцеві тхеквондисти, заробивши медалі дитячого чемпіонату Європи та клубного. Підсумки тижня у запорізькому спорті портал Depo.Запоріжжяпідбив традиційним ТОП-10 спортивних подій.

1. Запорізька спринтерка підкорила Берлін

Легкоатлетка Олеся Повх виграла престижний турнір Indoor ISTAF, що відбувся у німецькій столиці. На своїй "коронній" дистанції - 60 м -запоріжанка показала найкращий результат. Золото їй приніс кращий час сезону – 7,14 с. У світовому топі кращих це - четвертий результат. Лютий для Олесі видався напрочуд вдалим: це вже її третя перемога за місяць у подібних стартах.

2. Запорізький пловець здобув дві медалі престижних змагань

У Люксембурзі відбувся міжнародний турнір з плавання 19th Luxembourg Euro Meet 2017. Запоріжець виступав у складі команди міжнародного клубу спортивного плавання "Енергетичний стандарт". Сергію Фролову вдалося двічі підійнятися на п'єдестал пошани. На своїй "коронній" дистанції - 1500 м вільним стилем - наш земляк продемонстрував результат 15.19.73 і здобув "срібло". До речі, першим тут став також українець – Михайло Романчук із Рівного. Цей спортсмен виграв і заплив на 400 м у вільному стилі. А ось Сергій Фролов чотирьохсотметрівку подолав третім з часом 3.52.50.

3. Запоріжці тхеквондисти двічі відзначились на чемпіонаті Європи

На Клубному чемпіонаті Європи з тхеквондо у турецькому Белеку Запоріжжя представили тхеквондисти СК "Мотор січ". У перший день змагань Ілля Пикуз у вазі до 45 кг серед кадетів здобув "бронзу". Наступного дня у категорії до 73 кг серед юніорів відзначився Владислав Коротких - у боротьбі за нагороду здолав турецького файтера 12:11. А ось у півфіналі поступився азербайджанцю, тож також має "бронзу". На жаль, більше запорізьким тхеквондистам поповнити медальну скарбничку не вдалося. У змаганнях дорослих у кроці від нагороди зупинилися Дар'я Яковлева та Данило Єременко. Ще дві запоріжанки Ганна Горешнякова та Ганна Манеровська припинили змагання після стартових боїв.

4. ГК "ZTR" розгромив черговий литовський клуб у Балтійській лізі

У першому литовському поєдинку запоріжці у Ризі обіграли "Целтнієкс". Другим суперником підопічних Віталія Ната став ГК "Драгунас" із Клайпеди. Уже на третю хвилину запоріжці вели 3:0 завдяки двом голам Олексія Ганчева і одному – Дмитра Артеменка. Але потім деякий час ЗТРівцям забити не вдавалося, натомість "Драгунас" зрівняв рахунок. Та раділи господарі недовго. Ближче до завершення першого тайму, гості повністю "прибрали" гру до своїх рук. На перерву пішли за переваги нашої команди – 19:11. У другому таймі "сюрпризів" супернику клайпедці не створили, хід гри не змінився. У підсумку "ZTR" виграв 37:23. Наша команда продовжує лідирувати в своїй групі "А" з відривом від найближчого суперника - СКА "Мінськ" – у п'ять очок.

5. Маленькі тхеквондисти везуть до Запоріжжя медалі чемпіонату Європи

У Туреччині втретє відбувся чемпіонат Європи з тхековндо серед дітей. Запоріжжя на континентальній першості представили п'ятеро спортсменів. Трьом вдалося вибороти медалі. Найліпший результат має Діана Круш. Виступаючи серед дівчат вагою до 36 кг, провела чотири поєдинки. Програла лише у фінальному, тож везе до Запоріжжя "срібло". Серед хлопців у категорії до 36 кг виступив Руслан Пікалов – відборовся три поєдинки і здобув "бронзу". Медаль такого ж ґатунку завоював і Данило Ведерников у вазі 33 кг. А ось Мартирос Тарханян п'єдесталу пошани не дістався. У своїй вазі до 27 кг впевнено виграв у двох сутичках, а ось у третій, за медаль, поступився майбутньому чемпіону турніру і став п'ятим. У категорії до 30 кг змагався Максим Маненков, але припинив боротьбу, програвши у стартовому бою.

6. Запорізькі важкоатлети почали рік з медалей Кубку України

Упродовж чотирьох днів у Чернігові змагалися найсильніші важкоатлети країни. На Кубку України боролися і десять запоріжців. Четверо повернулися додому з нагородами. У стартовий день важкоатлетичних змагань чемпіонкою у категорії до 75 кг стала Ганна Панова із сумою 216 кг. "Бронзу" у надважкій вазі здобула Єлизавета Баранова, підійнявши 209 кг. Стільки ж нагород заробили і чоловіки. Костянтин Рева із Бердянська взяв у сумі 378 кг, що принесло йому "золото" Кубку України. А ось його колезі по збірній Кирилу Пирогову до найвищої сходинки п'єдесталу пошани не вистачило зовсім трохи. Його результат – 353 кг - у ваговій категорії 94 кг він став другим.

7. Запоріжець виграв чемпіонат України з самбо

Молодіжну першість приймала Одеса. Змагалися понад 400 спортсменів із 21 області країни. Медаль до запорізької скарбнички приніс Віталій Шепель. У змаганнях зі спортивного самбо серед бійців до 20 років у вазі до 90 кг запоріжець здобув "золото". Ця нагорода стала єдиною для команди нашої області. У загальному ж заліку перемогли кияни, другими стали одесити, а третьою була Харківська область.

8. БК "Запоріжжя-ЗОГ" втратив перемогу на останніх секундах гри

Запорізькі баскетболісти програли перший матч під керівництвом нового наставника. Зустріч із київським "Будівельником" в рамках баскетбольної Суперліги була дебютною для Валерія Плеханова в якості тренера БК "Запоріжжя-ЗОГ", тож команда намагалася не розчарувати нового керманича. У стартовій чверті запоріжці вийшли вперед, наприкінці навіть досягши десятиочкового відриву від суперника. У тому ж темпі продовжили в наступному відрізку і на велику перерву пішли з солідною перевагою на табло – 50:39. А ось у третій десятихвилинці запорізький захист провалився. Будівельники скоротили відставання до чотирьох пунктів - на заключну чверть рахунок вже становив 63:59. А за дві хвилини до фінальної сирени киянам вдалося відновити рівновагу. Надії на овертайм нашу команду позбавив Генрі Дугат - двома влучними штрафними кидками за три секунди до кінця поєдинку. Тож запоріжці програли 75:77.

9. Запорізькі нацгвардійці стали найсильнішими у рукопаші

Запоріжжя приймало першість Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України з рукопашного бою. Найсильніших визначали серед представників військових частин Херсона, Одеси, Миколаєва, Південно-Українська – всього змагалося 48 бійців. Запоріжжя представили службовці частини 3033. За результатами поєдинків вони вибороли перше місце. Другими стали бійці Південно-Української в/ч 3044, а третіми – одесити з в/ч 3014. Ці змагання визначили команду, яка змагатиметься за нагороди у фіналі Спартакіади Нацгвардії України з рукопашного бою.

10. Запорізький "Металург" програв юніорам кропивницької "Зірки"

ФК "Металург" зіграв у Кропивницькому з місцевою "Зіркою" U-19. Таким чином наші футболісти готуються до поновлення чемпіонату України серед команд Другої ліги. У першому таймі спаринг-поєдинку забити жодному з суперників не вдалося, хоч і певною перевагою на полі володіли металургівці. А ось у другому лік голам було відкрито – на 57-й хвилині пенальті реалізував Бережний, вивівши запоріжців вперед 1:0. Та закріпити переможний рахунок "Металургу" не вдалося. Молоді футболісти "Зірки" не тільки зрівнялись, а й змогли вийти вперед. Тож у підсумку металурги мають чергову поразку – 1:2. Далі ФК "Металург" відправиться на Київщину, де гратиме у турнірі імені Сергія Закарлюки. Там поміряються силами з київським "Арсеналом", івано-франківським "Тепловиком-Прикарпаття" та юніорською командою донецького "Шахтаря".

Про головні спортивні події Запоріжжя попереднього тижня читайте тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme