Порошенко обговорив із президентом Словенії збереження антиросійських санкцій

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом Республіки Словенія Борутом Пахором, який відвідав Україну в рамках свого міжнародного турне після візитів до Берліна і Москви

Про це повідомляє прес-служба голови української держави, передає Depo.ua.

"Спасибі за сильну і надійну позицію щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, за тверду позицію в питанні забезпечення європейської єдності, включаючи санкції, а також за чітку позицію щодо незаконної анексії Криму", - зазначив Порошенко під час зустрічі.

Він детально поінформував співрозмовника про останнє загострення ситуації на Донбасі у зв'язку з обстрілами бойовиками Авдіївки.

"Було відзначено, що для досягнення прогресу в переговорному процесі з політичного врегулювання має бути виконано першочергові питання елементів безпеки мінських домовленостей, насамперед повне та остаточне припинення вогню і відведення важкого озброєння", - підкреслює прес-служба.

При цьому наголошується, що Порошенко також підкреслив важливість збереження послідовної санкційної політики ЄС щодо Росії до повного відновлення незаконно порушених суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, включаючи Крим.

Також було обговорено питання європейської інтеграції України. Зокрема, Порошенко подякував за активну підтримку Словенії у питанні якнайшвидшого введення Європейським Союзом безвізового режиму поїздок для громадян України.

"Сторонами було відзначено обопільну зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері енергоефективності, а також домовилися активізувати роботу з метою відновлення прямого авіаційного сполучення між Любляною і Києвом. Глава української держави підтвердив зацікавленість України в посиленні співпраці зі Словенією в економічній, культурній та гуманітарній сферах", - додали у відомстві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme