UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщину прибув Нерукотворний образ Ісуса Христа

Ікона з Ватикану наразі перебуває у Зарваниці, за чотири дні вона переїде у Тернопіль

На Тернопільщину прибув Нерукотворний об…

На Тернопільщину прибула одна з найбільших християнських реліквій – Нерукотворний образ Ісуса Христа, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на сайт Марійського духовного центру у Зарваниці.

Її зустрічала у Зарваниці велика кількість вірних, аби поклонитися унікальній реліквії часів земного життя Спасителя.

Архиєрейською Божественною Літургією, котру очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Василій Семенюк, розпочалося урочисте почитання ікони.

"Ми дуже хотіли, щоб у цей нелегкий час ця Ікона прибула в Україну. Це важливо для духовного піднесення нашого народу та національної єдності. Для того, щоб народ просив Ісуса за мир і спокій в Україні. Я вірю, що Ісус вислухає ці молитви, і в Україні запанує мир, повернуться наші хлопці-бійці, а також ті, хто у складний економічний час полишив домівки у пошуках заробітку. Повернеться наша земля, яку загарбали, і Україна стане європейською, багатою, могутньою державою," - каже Високопреосвящений Архиєпископ Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк.

Історія оригіналу Нерукотворного образу Ісуса Христа оповита багатьма переказами. Він є особливою реліквією для християн. Починаючи з 1870 року, це лише третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для Богопочитання у храмі і тільки вдруге, як Ватикан дозволив прикладатися до реліквії.

На початку 2015 року за благословення Святішого отця Франциска свята реліквія вперше з'явилася в Україні. Сотні тисяч вірян мали унікальну можливість приступити до образу у Соборі Святого Юра у Львові.

За словами Василя Семенюка, поява святині в Україні - символічний акт підтримки Святим Престолом України у складний для неї час і важливий знак надії.

Паломники можуть молитовно приступити до Нерукотворного Спаса з 12 по 22 лютого. З них – у Зарваниці з 12 по 15 лютого, з 16 по 22 лютого - у Архикатедральному соборі УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme