UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині аферист поцупив більше 10 тис. грн з картки хворої жінки

Потерпіла потребує невідкладної операції, тому звернулась через інтернет до небайдужих громадян з проханням допомогти

На Миколаївщині аферист поцупив більше 1…

Під приводом переказу благодійної допомоги аферист, випитавши у жінки данні її картки, зняв із рахунку гроші у розмірі майже 10800 гривень. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ст.190 КК України "Шахрайство", проводяться першочергові слідчі дії, вживаються заходи щодо встановлення особи зловмисника. Про це Depo.Миколаїв повідомили у поліції.

Так, 47-річна мешканка Першотравенську розповіла правоохоронцям, що вона, не маючи необхідної суми для проведення невідкладної операції, звернулась через інтернет до небайдужих громадян з проханням допомогти, вказавши контактні телефони та номер рахунку, на який можна переказати кошти.

Згодом жінці зателефонував невідомий, який представився банківським працівником та повідомив, що до їх установи звернулись громадяни, які виявили бажання переказати на її рахунок грошову допомогу, але для здійснення вказаної операції, зі слів телефонного співрозмовника, потерпілій було необхідно назвати секретні дані, які у смс-повідомленні прийдуть на її мобільний телефон.

Нічого не підозрюючи, заявниця надала телефонному співрозмовнику необхідну інформацію, після чого останній порадив жінці відключити на пару годин свій мобільний телефон, переконливо мотивуючи це тим, що таким чином вона убезпечить себе від можливих дій шахраїв при здійсненні переказу грошей на її рахунок. Довірившись незнайомцю, жінка дотрималась його поради та вимкнула свій мобільний, а коли знову його включила, одразу ж отримала смс-повідомлення про зняття з її картки всіх наявних грошей в розмірі 10815 гривень. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась до поліції по допомогу.

Слідчим підрозділом Первомайського відділу поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.190 КК України "Шахрайство", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Правоохоронцями встановлюється особа зловмисника, причетного до скоєння вказаного злочину.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme