Корисні напої, що допоможуть заспокоїтись

Топ напоїв, які стануть гарною альтернативою заспокійливим препаратам

Корисні напої, що допоможуть заспокоїтис…

У житті – не без стресів і негараздів. Аби заспокоїтись, ми звикли вживати відповідні медичні препарати, та справитись з нервовими нападами можна у більш приємний спосіб. У зимню пору - в домашніх умовах приготувати запашний гарячий напій. Depo.Полтава пропонує декілька варіантів, що стануть альтернативою заспокійливим препаратам.

М'ятний чай

Трава м'яти з легкістю замінить будь-яке заспокійливе. Чашка такого чаю перед сном допоможе розслабитися, зніме м'язовий біль і позбавить від втоми. Крім того м'ятний чай допомагає нормалізувати тиск і зміцнити серцево-судинну систему. Щоб приготувати такий напій, залийте жменю листя м'яти гарячою водою і дайте настоятися протягом 15 хвилин. За бажанням в теплий (але не гарячий) чай можна додати маленьку ложку меду.

Чай з ромашкою і лавандою

Аромат лаванди заспокоює і розслабляє. Корисним буде приготувати натуральний чай з ромашки і лаванди - трав, чий седативний ефект був відомий лікарям століттями. Для цілющого відвару знадобиться чайна ложка лаванди, стільки ж квіток ромашки, одна склянка гарячої води, молоко і мед за смаком. Просто заливаємо гарячою водою трави в мисці, даємо настоятися, а потім фільтруємо їх.

Чай з валеріани

Ще древні греки використовували корінь і квіти валеріани, щоб заспокоїти нерви, зменшити занепокоєння і вирішити проблеми зі сном. Ви теж можете наслідувати їхній приклад, особливо якщо у вас хронічне безсоння. Валеріану можна приймати у вигляді таблеток, екстрактів і всіляких настоянок, а можна приготувати з неї корисний чай. Для цього дві чайні ложки висушеного кореня валеріани слід залити склянкою окропу, потримати декілька хвилин на вогні. Далі остудити, процідити і додати чайну ложку меду.

Чай з мелісою

Меліса, близька родичка м'яти, має солодкуватий смак з присмаком лимона. Мелісу ще використовують для зняття тривожності. Для того, щоб приготувати корисний для нормалізації сну чай з мелісою, слід просто заваріти декілька гілочок крутим окропом, дати настоятися 10-15 хвилин і пити вприкуску з медом.

Тепле молоко

Молоко містить амінокислоту триптофан, яка в організмі перетворюється в серотонін, який є так званим "гормоном щастя", що допомагає людині заспокоїтися. Крім того, в молоці міститься велика кількість магнію і кальцію, що знижують рівень тиску. Підігріте молоко володіє сильною заспокійливою дією за рахунок високої температури.

Напій з яблук і кориці

Свіжі (або сушені) яблука слід нарізати дрібними шматочками, додати трохи кориці і заварити, як чай. Такий напій добре справляється з нападами люті і гніву. Крім того, такий чай є хорошим детоксикантом, оскільки сприяє виведенню токсичних речовин з печінки і шлунково-кишкового тракту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme