UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ціни на електроенергію знов "полетять" вгору

НКРЕКП вважає, що населення платить за електрику менше, ніж потрібно

Ціни на електроенергію знов "полетять" в…

Вартість електроенергії для населення на 57,7% нижче економічно обґрунтованого рівня, передає Depo.Хмельницький. Про це повідомили у Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

"Протягом 2015-2016 років відбулося зростання середньозваженого тарифу на електричну енергію. Середній роздрібний тариф на електроенергію для населення (економічно обґрунтований тариф) у січні 2017 року становить 2,31 гривні за 1 кВт-год з ПДВ. Тобто, зараз населення платить тільки 42,29% ринкового рівня тарифу", - йдеться в повідомленні комісії.

Таким чином, як заявили у НКРЕКП, навіть після останнього етапу підвищення тарифів, передбаченого постановою, населення буде сплачувати за електроенергію менше її ринкової вартості, а значить повної ліквідації перехресного субсидування на ринку електроенергії в березні 2017 року не відбудеться.

Комісія розглядає можливість подальших заходів з приведення тарифів на електроенергію, яка опускається населенню, до економічно обґрунтованого рівня.

Зараз тариф для населення становить 71,4 копійки/кВт-год при споживанні до 100 кВт-год на місяць, 1,29 гривні/кВт-год (від 100 до 600 кВт-год), а при рівні споживання більш ніж 600 кВт-год тариф становить 1,638 гривні/кВт-год.

В лютому 2015 року НКРЕ затвердила дворічний графік підвищення тарифів на електроенергію для населення, що передбачає поетапне зростання до рівня 90 копійок/кВт-год при споживанні до 100 кВт-год на місяць і 1,68 гривні/кВт-год - при споживанні більше 100 кВт-год на місяць.

Останній етап підвищення запланований на 1 березня 2017 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme