Продукти, що допоможуть подолати втому

Топ продуктів, які допоможуть здолати відчуття млявості та втомленості

Продукти, що допоможуть подолати втому…

Більшість людей, як тільки відчувають втому, намагаються "залити" її шкідливими енергетичними напоями або великою кількістю кави. Та з допомогою такого методу відчуття бадьорості діятиме не довго. Набагато дієвішим буде організувати корисний та здоровий перекус. Depo.Полтава пропонує список продуктів, які забезпечать організм необхідними поживними речовинами та повернуть енергію та пильність.

Банани

Банани містять велику кількість калію, якого потребує організм для перетворення цукру в крові в енергію. Вони багаті іншими важливими поживними речовинами, такими як вітамін С, омега-3 жирні кислоти омега-6 жирні кислоти, клітковина і вуглеводи, які борються з зневодненням і іншими симптомами втоми. Крім цього, природні цукри, такі як сахароза, фруктоза і глюкоза, що містяться в бананах, необхідні для підвищення рівня енергії.

Чистий шоколад

Гарно збадьоритися посеред дня допоможе шоколад. Проте, як наголошує дієтолог, він має бути зроблений без рафінованого цукру та з необсмажених какао-бобів. Інакше ефект буде недовготривалим.

Волоські горіхи

Інший продукт, що допомагає зняти втому – волоські горіхи. Вони багаті омега-3 жирними кислотами, які можуть легко протидіяти проявам втоми. Волоські горіхи також можуть допомогти полегшити симптоми легкої депресії. Крім змісту великої кількості марганцю, магнію, фосфору, заліза, вони мають у своєму складі білок і клітковину, які підвищують рівень енергії після тренувань.

Морські водорості

Такий простий продукт як морські водорості допомагає побороти втому завдяки великій кількості йоду, адже його нестача є однією з топових причин млявості та хронічного виснаження.

Яйця

Яйця — відмінне джерело енергії, що містить залізо, цинк і багато білка. Наукові дослідження показали, що білок не тільки незамінний будівельний елемент м'язів, але і енергії. Всього 6 грамів яєчного білка, і рівень цукру в крові буде триматися в нормі. У той же час вітаміни групи В також сприяють виробленню енергії в організмі.

Гарбузове насіння

Гарбузове насіння містить високоякісні білки, омега-3 жирні кислоти, вітаміни В1, В2, В5 і В6, а також мінерали, такі як марганець, магній, фосфор, залізо і мідь. Всі ці поживні речовини підвищують імунну систему, забезпечують енергією і знімають втому. Крім того, триптофан, яка міститься в гарбузовому насінні, допомагає боротися з емоційною втомою і сприяє поліпшенню сну. Жменя такого насіння додасть миттєвий приплив енергії і ви будете почувати себе менш втомленими.

Вівсянка

Ідеальна їжа для боротьби з втомою – вівсянка, що містить якісні вуглеводи, які забезпечують паливо для мозку і м'язів протягом дня. Крім того, вона має безліч важливих поживних речовин, таких як протеїн, магній, фосфор і вітамін В1, які допомагають підвищити життєву енергію. А завдяки високому вмісту клітковини, вівсянка корисна для травної системи. Також її рекомендують вживати діабетикам, оскільки вона допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові. З'їдайте щодня на сніданок тарілку вівсянки зі свіжими фруктами і горіхами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme