ОБСЄ вважає ескалацію на Донбасі неминучою

Поки важке озброєння противників на Донбасі розташовано так близько одне до одного, ризик ескалації конфлікту неминучий

Про це заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час прес-конференції, передає Depo.ua.

"Причини порушень залишаються - наявність важкого озброєння на ділянках, де не повинно бути. Наприклад, 5 лютого ми бачили 2 танки Т-64 у Василівці, а 3 лютого ми бачили сім гаубиць у Макіївці, 6 лютого ми бачили 11 гаубиць у Богоявленці, і це лише деякі з наших спостережень. І до тих пір, поки це важке озброєння знаходиться там, де не повинно бути, ризик спалаху насильства залишається високим", - сказав він.

Хуг упевнений, що якщо озброєння залишиться так близько один до одного, ситуація знову буде загострюватися: "Якщо ці позиції так і залишаться близько один до одного і між ними не залишиться відстані, ризик неминучий".

Заступник голови ОБСЄ також нагадав, скільки порушень режиму припинення вогню зафіксували протягом минулого тижня.

"Ви знаєте про ту високу кількість порушень режиму припинення вогню, які ОБСЄ зафіксувала минулого тижня. Порушення значно знизилися за останні дні, але вони як і раніше залишаються неприйнятно високими. З півночі 9 лютого до опівночі 10 лютого місія ОБСЄ зафіксувала 460 порушень режиму припинення вогню, в луганському регіоні - 55 порушень", - повідомив він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme