На Росії затримали 47 українців з "наркосиндикату"

У Підмосков'ї управління з контролю за оборотом наркотиків МВС Росії спільно з ФСБ ліквідувало міжнародний наркосиндикат "ХимПром" з річним оборотом понад 2 млрд рублів, в результаті спецоперації затримано 67 осіб, 47 з яких - громадяни України

На Росії затримали 47 українців з "нарко…

Про це передає Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Слідчий департамент МВС Росії прийняв до провадження кримінальні справи, порушені щодо затриманих учасників групи на території Московської і Свердловської областей, проводиться аналіз всіх кримінальних справ, порушених в інших регіонах щодо учасників угруповання, з метою їх об'єднання в одне провадження. Розглядається питання про порушення кримінальної справи за статтею 210 КК Росії - "Організація злочинного співтовариства", - заявила Волк.

За її словами, у 2015 році особами, які перебувають в Україні, для організації збуту наркотичних засобів на території Росії, був організований інтернет-магазин "ХимПром", який розміщував інформацію про види, ціни та способи придбання наркотиків.

Волк заявила, що "для вербування учасників наркоугруповання в українських ЗМІ масово розміщувались оголошення з пропозиціями про прийом на високооплачувану роботу в якості кур'єрів або експедиторів на території Росії, вербувальні пункти розташовувалися у Києві".

Також вона повідомила, що найманим особам видавалися банківські карти, оформлені на підставних осіб, фіктивні паспорти і водійські посвідчення громадян Росії з ознаками підробки, а також телефони з встановленими інтернет-мессенджерами, за якими вони отримували вказівки від організаторів наркоугруповання.

За словами Волк, у ході спецоперації було ліквідовано 3 лабораторії "Хімпрому" в Істрінському, Красногорському і Одинцовському районах Московської області, припинено логістичну діяльність структурних підрозділів угруповання, які доставляли у 14 регіонів Росії особливо великі партії наркотиків у спеціально обладнаних схованках в машинах, встановлено місця розташування оптових складів в 10 регіонах Росії.

У свою чергу начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич заявив, що оприлюднена інформація вимагає офіційного підтвердження.

"Посольство України в Росії звернулося до МЗС Росії і слідчого департамента МВС Росії із запитом підтвердити інформацію про наявність серед затриманих громадян України, склад інкримінованих їм злочинів, місце утримання і має намір надати адвоката", - повідомив Кирилич.

Також він підкреслив, що аналіз затриманих і засуджених в РФ громадян України за звинуваченням у збуті наркотиків свідчить про помітне зростання кількісного показника затриманих українців.

"За наявною інформацією, є підстави вважати, що існують стійкі схеми з ввезення громадян України в РФ за посередництва низки структур, які видають себе за агенції з підбору персонала для роботи в Росії. З цією метою вони розміщують відповідні оголошення на вулицях, у метро, друкованих ЗМІ, перш за все регіональних", - заявив Кирилич.

"МЗС застерігає українців від прийняття рішень щодо пошуку роботи шляхом домовленості з неперевіреними або сумнівними посередниками. Ми маємо розуміти, що працевлаштування за кордоном можливе тільки законним шляхом з дотриманням встановлених вимог", - підкреслив представник департаменту МЗС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme