МВС: Затримані на Росії українці - жертви работоргівлі

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що громадяни України, затримані в Росії у справі про міжнародний наркосиндикат, є жертвами торговців людьми

Як повідомили в суботу агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі МВС, йдеться про українців, які виїжджали до РФ на заробітки і були втягнуті в кримінал.

"Нацполіція і МВС послідовно бореться з організованими групами торговців людьми. На території Російської Федерації перебувають сотні наших громадян, які в різний час стали жертвами торговців людьми... Пропагандисти РФ представляють їх не як жертв незаконного промислу, а саме як учасників організованої злочинної групи", - сказали в прес-службі.

Разом з тим, за словами співрозмовника, в таких випадках дуже складно довести, що мова йде саме про торгівлю людьми, і складно повернути громадян на батьківщину навіть для відбування покарання.

Тому в Міністерстві внутрішніх справ закликають громадян України не шукати легких заробітків за кордоном.

Нагадаємо, у Підмосков'ї управління з контролю за оборотом наркотиків МВС Росії спільно з ФСБ ліквідувало міжнародний наркосиндикат "ХимПром" з річним оборотом понад 2 млрд рублів, в результаті спецоперації затримано 67 осіб, 47 з яких - громадяни України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme