UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Міжнародне посвідчення водія можна буде отримати у сервісних центрах МВС

Сервісні центри МВС розпочали видачу водійських посвідчень міжнародного зразка

Міжнародне посвідчення водія можна буде…

У територіальних сервісних центрах МВС уже можна отримати міжнародне посвідчення водія, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу МВС.

"Міжнародне посвідчення водія - це нова послуга сервісних центрів МВС, яка ніколи раніше не була доступна в МРЕВ. Отримати міжнародне посвідчення водія можна лише за умови наявності національного посвідчення водія, при цьому національне посвідчення не вилучається. За міжнародними нормами, воно виглядає як невеличка картонна книжечка. Завдяки ньому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами, а також воно має важливе значення для громадян, що тривалий час перебувають за кордоном" - пояснив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Таке посвідчення важливе для громадян України, які працюють за кордоном або тимчасово проживають поза Україною, а також які збираються подорожувати автотранспортом. Завдяки ньому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами. Отримання міжнародного посвідчення водія дозволить керувати транспортними засобами на території тих країн, що приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року – це значно розширює географію. Національним посвідченням водія можна було користуватися лише на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року.

Міжнародне посвідчення водія видається на місці, без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія, терміном дії на 3 роки. Вартість послуги становитиме 34 грн 16 коп.

Нагадаємо, до сервісних центрів МВС також перейшла функція з видачі довідок про несудимість.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme