Львівські депутати виступили проти торгівлі із окупованими територіями Донбасу

Львівська міська рада оприлюднила свої вимоги

Депутати Львівської міської ради підтримали ініціативу депутатів від "Укропу" про звернення до ВРУ, президента України та КМУ щодо підтримки торгівельної блокади. Про це пише Depo.Львів.

За відповідне рішення проголосували 35 депутатів Львівської міської ради.

Проект звернення на початку пленарного засідання був зачитаний депутатом Іваном Гриндою.

"Ми, депутати Львівської міської ради, висловлюємо свою підтримку ініціативам ветеранів–учасників бойових дій в АТО, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях. Ми усвідомлюємо всю глибину гуманітарної катастрофи, яку переживає мирне населення на сході України від початку окупації частини нашої території Російською Федерацією. Вважаємо, що всі гуманітарні вантажі повинні чітко врегульовано надходити до наших людей на Донбасі. Україна, як держава, повинна подбати про те, щоб у мирного населення було найнеобхідніше: продукти харчування, медикаменти, енергопостачання", - йдеться у документі.

У документі також зазначається, що "очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові "республіки", контрольовані Кремлем, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів, зокрема і боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по наших військах. На територію України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляє зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція (йдеться про алкоголь, тютюнові вироби, ліки)".

"Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв'язана Російською Федерацією проти України, продовжується, торговельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути перекриті. Тому вважаємо торговельну блокаду ефективним способом впливу на бойовиків і їхніх російських кураторів. У той же час, нас насторожує інформація, поширена у ЗМІ, про переслідування з боку української влади ветеранів-учасників бойових дій в АТО, які розпочали свої акції, спрямовані на боротьбу з контрабандою", - йдеться у зверненні.

Зважаючи на викладене, Львівська міська рада вимагає:
– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;
– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;
– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;
– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme