Конгресмени США хочуть розслідувати зв'язки радника Трампа з Росією

Декілька конгресменів від Демократичної партії США закликали до розслідування щодо Майкла Флінна, чинного радника з питань безпеки при Білому домі, який по телефону обговорював американські санкції з послом Росії Сергієм Кисляком

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Зазначено, що ця розмова відбувалася в грудні 2016 року, коли Барак Обама обіймав посаду президента і ввів чергові санкції на адресу Росії через втручання російських хакерів в американські вибори.

Джерела газети Washington Post заявляють, що в розмові з послом Росії Флінн закликав російську сторону не реагувати надто гостро на нові санкції, введені Обамою, оскільки російська й американська влада зможуть залагодити питання після інавгурації Трампа.

Таким чином Флінн міг порушити закон, тому що, наразі, не займаючи офіційних посад, він не мав права порушувати подібні питання з представником дипломатичного корпусу.

У Білому домі заявили, що Трамп "повністю довіряє" Флінну, однак не виключили, що тема санкцій все-таки піднімалася під час його розмов із російським послом. При цьому, на думку представника адміністрації Трампа, сам Флінн "не може бути впевнений", що тема санкцій не обговорювалася в бесіді.

Президент США заявив у п'ятницю, що не знайомий зі статтею видання, але має намір розібратися в ситуації. У Кремлі стверджують, що Флінн і Кисляк не обговорювали санкції.

Нагадаємо, раніше в США спецслужби вперше підтвердили достовірність частини доповіді про наявність у Росії компромату на президента Трампа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme