UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Китайці братимуть відбитки пальців у гостей-іноземців

З 10 лютого 2017 року у міжнародному аеропорту Шеньчжень запроваджується процедура отримання відбитків пальців іноземних громадян віком від 14 до 70 років

Про це передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС.

За повідомленням, дану процедуру Китай планує поступово впроваджувати протягом 2017 року у пунктах пропуску на кордоні країни.

"Не підлягатимуть цій процедурі такі категорії громадян: а) громадяни-власники дипломатичних паспортів і громадяни, яким оформлено спеціальну дипломатичну візу; б) громадяни країн, з якими КНР укладено двосторонні угоди щодо незастосування процедури взяття відбитків пальців; в) офіційні особи у ранзі заступника Міністра і вищих рангів та супроводжуючі їх особи-члени офіційних делегацій відповідно до чинних процедур Міністерства громадської безпеки КНР; г) громадяни, в яких немає можливості взяти відбитки пальців (інваліди)", - йдеться у повідомленні департаменту.

Також відбитки пальців іноземця можуть бути взяті в особливих випадках за окремим рішенням Міністерства громадської безпеки КНР, зазначили у МЗС.

Нагадаємо, з 12 січня 2015 року в Україні почали видачу біометричних паспортів для поїздок за кордон. За даними Державної міграційної служби України, біометричні паспорти станом на початок лютого отримали 13 тис. українців.

Президент України Петро Порошенко одним з перших в Україні отримав біометричний паспорт.

2 лютого голова правління Українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук заявив, що біометричні закордонні паспорти, які почали видавати українцям у січні 2015 року, не приймають у країнах Шенгенської угоди.

Зауважимо, що на саміті в Ризі очікується прийняття рішення Євросоюзу про безвізовий режим для громадян України. А поки що посольства країн Європейського Союзу дали позитивні відгуки щодо зразків українських біометричних паспортів, введення яких було однією з умов для скасування віз у ЄС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme