UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЗМІ: Стіна Трампа на кордоні з Мексикою коштуватиме $ 21 млрд

Cтіна, яку президент США Дональд Трамп має намір побудувати на кордоні з Мексикою, буде коштувати $ 21 млрд, а її будівництво займе 3,5 року

Про це, посилаючись на документ міністерства внутрішньої безпеки США, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Орієнтовна вартість будівництва набагато вище за цифру в $ 12 млрд, яку під час передвиборної кампанії називав Трамп і $ 15 млрд, яку називали лідери респуліканцев Пол Райан і Мітч Макконелл.

План передбачає зведення стіни в три етапи на 2000 км кордону до 2020 року.

У доповіді враховуються час і вартість придбання приватної землі, що є однією з причин різкого збільшення ціни у порівнянні з оцінками Трампа і членів Конгресу.

При цьому дослідницька група Bernstein Research, яка відстежує матеріальні витрати, заявила, що невизначеність навколо проекту може призвести до зростання вартості до $ 25 мільярдів.

Водночас, прес-секретар міністерства внутрішньої безпеки відмовився коментувати чи підтвердити потенційне існування документа, а прес-секретар Білого дому заявив, що було б "передчасним" коментувати документ, який не був офіційно представлений президенту.

Нагадаємо, що обіцянка побудувати стіну на кордоні з Мексикою була однією з ключових у передвиборній кампанії Дональда Трампа.

Після інавгурації Трамп заявив, що для початку будівництва будуть використовуватися кошти американських платників податків, проте пізніше Мексика сама все відшкодує.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme