З бізнесменів в безробітні: У Вінниці колишні ФОПи "штурмують" центр зайнятості

За перший місяць 2017 року в обласний центр зайнятості звернулося 725 колишніх ФОПів

З бізнесменів в безробітні: У Вінниці ко…

Про це кореспонденту Depo.Вінниця.розповіла начальник відділу організаційно-іноформаційної роботи та архівної справи Вінницького обласного центру зайнятості Леся Тріска.

"Зареєструвалися із 1 січня по 9 лютого 725 по області. Із загальної кількості 128 фізичних осіб підприємців, які припинили діяльність, це ті, які були підприємцями, а 597 осіб були найманими працівниками у фізичних осіб-підприємців, але оформлені, як ФОПи", - зауважила Леся Тріска.

Загалом на Вінниччині у січні до центрів зайнятості звернулося 7 270 осіб, статус безробітного отримали 6 364 вінничани. У порівняні з першим місяцем року 2016 року кількість безробітних зросла майже на 2 тисячі.

"Кількість збільшилася, але закриття ФОПів на це не вплинуло. Збільшення залежить від сезонної зайнятості, ми аналізували, то фермери звільнили не тільки сезонних працівників,а й обслуговуючий персонал", - наголосила Леся Тріска.

За її словами, станом на 1 лютого по області на одне робоче місце претендує 29 осіб, торік на цю дату на одну вакансію претендувало 37 вінничан. Дещо краща ситуація із зайнятістю у місті Вінниця, де за одне робоче місце змагаються 11 осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme