Як у Садового реформуватимуть стоматологію

Сесія затвердила Програму фінансування стоматологічної допомоги на 2017-2018 роки

На сесії депутати ухвалили Міську програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення м. Львова на 2017-2018 роки. Відтак, певні категорії населення отримуватимуть гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці платитимуть за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі. Про це пише Depo.Львів.

"Після прийняття чотирьох ухвал, які дають можливість перетворити бюджетні заклади в комунальні некомерційні підприємства, в цих комунальних підприємств є реальна правова можливість заробляти гроші за надану стоматологічну послугу. Водночас законодавець визначає, що є певні категорії населення, яким допомога повинна надаватися відповідно до державних гарантій. Ця програма має забезпечити певні категорії населення оплатою за надану послугу з міського бюджету. До таких видів допомоги належать: невідкладна допомога до виведення з гострого стану усім громадянам, незалежно від їх соціального статусу; всі види стоматологічної допомоги дітям від 0 до 17 років (але якщо батьки хочуть цю допомогу з використанням більш дорогих, найсучасніших витратних матеріалів, то вони повинні доплатити цю різницю), а також профілактичний огляд, терапевтична та хірургічна стоматологічна допомога окремим категоріям населення. До окремих категорій населення належать ветерани війни, у тому числі учасники бойових дій, інваліди війни, інваліди 1 і 2 групи, вагітні жінки, почесні донори України, члени сімей загиблих учасників АТО, пенсіонери. Тобто при їх зверненні в стоматологічну поліклініку бюджет буде відшкодовувати надану допомогу. Власне, доволі широка когорта населення Львова залишається на міському бюджетуванні. Всі інші платитимуть офіційно, через касу, відповідно до встановлених прейскурантів", - пояснив начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб.

Для того, щоб отримати стоматологічну послугу за кошти міського бюджету, в особи має бути відповідне посвідчення, що вона належить до визначених окремих категорій населення.

"Після цього складається акт виконаних робіт стоматологами і подається в управління охорони здоров'я, яке, як розпорядник коштів, перераховує на рахунок цього стоматологічного підприємства гроші за виконану роботу. За таким принципом працює госпрозрахункова стоматполіклініка, яка функціонує на повній самоокупності", - додав очільник.

Відтак, відповідно до прийнятих ухвал на сесії про перетворення стоматполіклінік комунальні некомерційні стоматологічні підприємства, виконавцями цієї програми є 1-ше, 3-тє, 4-те, 5-те некомерційні стоматологічні підприємства та 5-та госпрозрахункова стоматологічна поліклініка.

Загалом Програмою на 2017 рік передбачено 10,850 млн.грн.; на 2018 рік – 18,210 млн.грн.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme