Вірші 18+: Як псевдолітературний "екстреміст" з Полтави римує матюки

Ненормативна лексика для митця з Полтави – не мода, а прояв довіри до своєї аудиторії

Вірші 18+: Як псевдолітературний "екстре…

Перші кроки на шляху до літературної діяльності Семен Хуанович Дакота (Віктор Волощенко) розпочав ще у школі. Це були звичайні вірші хлопчика-підлітка, але подорослішав він швидко, і вірші почав писати вже "по-дорослому".

"Людська тупість і моралізаторство стали натхненням для написання першого стібового твору "Професійна ода", який одразу знайшов коло шанувальників. Саме після цього я перестав писати у звичному вигляді", - розповідає Depo.Полтава митець.

Свою діяльність Семен Хуанович Дакота називає "псевдолітературним екстремізмом", а від звання поета вперто відмовляється. Використання ненормативної лексики у сучасних творах набуває популярності, та для полтавського митця це не головне. Такий метод висловлення думки у його віршах виконує інші функції. По-перше – додає колориту, наближає до реального життя, без цензури та прикрас. По-друге ж, мат – це прояв довіри до аудиторії, адже зазвичай чемний Віктор може бути таким тільки у колі рідних та близьких.

Аудиторія митця – молодь від 18 років, а найстаршим поціновувачам творчості вже за 70, якщо говорити про вік. Що ж стосується особистих якостей, то автор своїх читачів називає інтелектуалами з адекватним сприйняттям навколишньої дійсності. Влучними та іронічними рядками він намагається донести, що треба вміти сміятись над самим собою і завжди залишатись людьми.

"Всякі чистоплюї поспішають висловити своє "фе", але я їм не нав'язую цієї творчості, і слухати чи читати не змушую. Більше того, це заклик відірвати сраку від дивану, і написати щось краще, щось справжнє. Я заповнив таким чином пусту нішу, щоб хтось за неї боровся, створював нормальну літературу", - наголошує "псевдолітератор".

Славиться автор не тільки на Полтавщині, його вірш "Я – вчитель" здобув народне визнання.
"Я місцем завжди поступаюсь,
Шоб баби могли посідать –
Моральності я не цураюсь –
Я вчитель! Їбі його мать!
Я поруч з собой не дозволю
І лайку брутальну вживать,
Ні: сексу, курні й алкоголю,–
Я вчитель! Їбі його мать!"

Та найбільшу прихильність аудиторії, та й самого Семена Хуановича отримав саркастичний твір "Мєня трудно найті, лєгко потєрять та інші статуси для бичок".

"Раз хочеш ти о чувствах расказать,
Чьтоб зналі всі, чьто ти вабщє нє дура –
Навчісь хорошій статус подобрать,
Вєдь в етом єсть абщєнія культура!
Нє забивай сірдєчька для падруг,
Когда заходішь на свою странічку,
І будіт знать увєсь абщєнья круг,
Чьто ти у нас багіня, а нє бичка!"

Ексцентричну діяльність митця підтримує вся родина, а з дружиною вони навіть проводять такі собі творчі батли. Так, кохана написала вірш-відповідь на твір чоловіка "П'ятниця-хлоп'ятниця":

"Весна у цьому році така солодко-рання
Милують в переходах тендітні першоцвіти
Ідеш собі додому, чекає прибирання,
Зварити борщ і гречку й підлогу ще помити
А потім подивитися в самотності кіно
Ну тільки…скільки ж можна ялозить той ютуб?
Сьогодні ж, бляха, п'ятниця! Знач, точно, рішено!
Ми з дєвками-падругамі ідем тусіть у клуб!"

Напередодні 2017-го року автор видав та презентував свою першу збірку, яка вже набуває популярності по всій Україні. Публіка, її реакція, емоції – все для Семена Хуановича Дакоти. Перфоманс та особистий зв'язок з аудиторією імпонують йому більше, ніж видавнича справа, тому наразі автор активно розширює матеріал для концертної програми.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme