UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Українській армії відчутний некомплект офіцерів первинної ланки

Офіцери запасу мають не лише закрити вакансії, а й зробити потужним офіцерський корпус

В Українській армії відчутний некомплект…

Попри позитивну динаміку комплектування ЗСУ контрактниками, гострою залишається проблема укомплектованості війська офіцерами. Насамперед - первинної ланки, тобто взводу-роти, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".

Військо потребує кваліфікованих військових, з яких сформується потужний офіцерський корпус вітчизняної армії майбутнього. Тому ЗСУ передусім віддають перевагу офіцерам запасу до 40 років. Головна ставка робиться на тих, хто прийде на тривалий час.

У найближчі рік-два за рахунок випускників військових ВИШів проблема не вирішиться. Адже нинішні молоді офіцери вступали 2012-2013 року, коли армія була скорочена до мінімуму, що не могло не позначитися на кількості набору до навчальних закладів.

Офіцери ж потрібні вже зараз - особливо в артилерійських, механізованих, танкових підрозділах.

У Генштабі вдаються до альтернативних шляхів. Найшвидшим способом поповнення офіцерського корпусу, до якого військові пристали ще 2014 року - коли здібні солдати або сержанти з досвідом АТО та дипломом про вищу освіту отримали можливість стати офіцерами. Після 3-місячних курсів їх направляли до військових частин, здебільшого бойових. Та курси, навіть за умови бойового досвіду сержанта, не зможуть замінити повноцінну вищу військову освіту.

Інший спосіб - залучити на службу офіцерів запасу. Сьогодні є величезний резерв людей цієї категорії. Щорічно в Україні отримували військові звання офіцерів запасу близько 9-10 тисяч осіб. Це потужний ресурс.

Відтак, пропонують потенційним офіцерам привабливі умови. Це - цілком пристойна зарплата, соціальні пільги, збереження місця роботи і середній заробіток. А військовим пенсіонерам, які працювали на цивільних посадах, зберігається і зарплата, і пенсія.

Можливо, тому останнім часом помітно активізувалася саме ця категорія громадян.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme