В Нацбанку розказали, які купюри в Україні підробляють найчастіше (ІНФОГРАФІКА)

Лідером за кількістю підробок в 2016 році став "Сковорода"

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Нацбанк.

"Сьогодні сучасна система захисту національної валюти знаходиться на одному рівні з системами захисту провідних валют світу і ситуація з підробленими банкнотами національної валюти залишається контрольованою. Так у 2016 році на 1 млн. шт. справжніх банкнот гривні припадало близько 2,8 шт. підроблених банкнот", – розповів директор Департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

Загалом серед підроблених банкнот національної валюти у минулому році переважали номінали 500, 50, 100 та 200 грн відповідно.

У переважній більшості підроблені банкноти гривні виготовляються з використанням копіювальної або комп'ютерної техніки, зокремаструменевих та лазерних принтерів.

Водночас у грудні 2016 року з обігу вилучили незначну кількість підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених поліграфічним способом з подібною до оригіналу імітацію окремих елементів захисту. Експерти Нацбанку проінформували банкірів про основні відмінності цих фальшивих банкнот від справжніх та продемонстрували на практиці, на які саме захисні елементи банкноти потрібно звертати увагу, щоб гарантовано виявити підробку.

Нагадаємо, що Нацбанк раніше повідомляв про засилля саме 500-гривневих фальшивих купюр.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme