UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Академії прикордонників розподілили офіцерські посади

Три десятки офіцерів-прикордонників отримали нові місця служби

В Академії прикордонників розподілили оф…

У Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького відбувся черговий випуск слухачів факультету підготовки керівних кадрів, повідомляє Depo.Хмельницький.

Сьогодні ж визначилися з подальшим проходженням військової служби - розподілили офіцерів на посади.

За словами ректора вищого навчального закладу Держприкордонслужби генрал-майора Олега Шинкарука, процес розподілу випускників першого випуску Національної академії 2017 року проводиться на принципах прозорості, відкритості та чесності.

"До випуску пропонується 30 підготовлених офіцерів, у тому числі 2 жінки, за такими спеціальностями як: оперативно-службова діяльність та управління діями прикордонних підрозділів, автомобільний транспорт, філологія (за кожною спеціальністю готувалося по 10 офіцерів)," - деталізував перший заступник директора департаменту - начальник управління кадрового менеджменту Департаменту персоналу генерал-майор Микола Маланчій.

Серед випускників - 13 офіцерів, які брали участь в АТО і є учасниками бойових дій на сході України. Державними нагородами нагороджені 3 випускника. До речі, 2 випускника виявили бажання працювати в прикордонних загонах, що виконують бойові завдання в зоні АТО.

Спеціальна робоча група вивчила склад випускників, проаналізувала проходження ними військової служби, врахувала попередню спеціальність та досвід служби, а також вислугу випускників у військовому званні та підготувала перелік вакантних посад оперативно-тактичного рівня, на які проводиться розподіл.

"Загалом, пропонується 52 посади. З цих посад створено 4 групи: заступники начальників штабів, начальники відділів, заступники начальників відділів прикордонних загонів, а також старші офіцери регіональних управлінь. Доречі, більшість з цих посад мають штатну категорію "підполковник"," - уточнив Маланчій.

Розподіл проводився за білетною системою та такими принципами та критеріями, як: екстериторіальності - випускник не розподілявся в регіон, де він вже служив, та до місця проживання батьків; пропонувалися виключно прикордонні загони та на окремі посади в регіональні управління; офіцери не розподілялися на посади Київського гарнізону та в НАДПСУ; першочерговість у виборі місця служби офіцерам, які закінчують навчання з відзнакою; бажання військовослужбовців проходити службу в органах, які беруть участь в антитерористичній операції; наявність сімейних обставин, які можуть впливати на проходження військової служби в одній із місцевостей; набуття права на отримання випускниками чергового військового звання.

Першочергово розглянули заяви офіцерів, які подали рапорт для проходження служби в зоні АТО. Потім розприділялися випускники, які закінчують навчання з відзнакою - до прикордонного загону. Далі розподіл здійснювався за рейтингом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme