У Запоріжжі суддя побив активістів - їх заарештували

В Орджонікідзевському районному суді Запоріжжя під час засідання сталася бійка судді з активістами - почав суддя

Про це свідчать кадри із зали суду оприлюдненні у мережі Youtube, передає портал Depo.Запоріжжя.

Головуючий у судовому засіданні Олександр Бойко висловив незадоволення тим, що люди в залі, за повідомленням ЗМІ одним з них був представник обвинуваченої сторони Сергій Величко, здійснювали відеозйомку судового засідання. Суддя наказав втрутитися в це поліції, та пішов із зали. Проходячи повз Величка кілька разів штовхнув його.

У той же час запорізькі правоохоронці звинувачують активістів у втручанні в діяльність судді. За словами керівника Запорізької місцевої прокуратури № 2 Романа Мазурика, двоє громадян намагалися зірвати судове засідання. Окрім того, в прокуратурі незадоволені тим, що активісти здійснювали відеозйомку процесу, після чого розмістили відеозапис в мережі. Як зазначив прокурор, це було зроблено "з метою демонстрації явної неповаги до державної судової влади і суспільства".

Нині прокуратура почала розслідування за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 376, ч. 2 ст. 296 КК України (втручання у діяльність судових органів та хуліганство, вчинене групою осіб). Активістам повідомлено про підозру. Їх відправили під домашній арешт.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme