У Волновасі затримали молодиків, які зґвалтували школярку, один з них виявився бойовиком з "Оплоту"

Поліцейські Волновахи затримали двох підозрюваних у зґвалтуванні 15-річної дівчини. Один зі зловмисників "ніс службу" в бойовиків "Оплоту"

Про це Depo.Донбас повідомили у прес-службі Нацполіції Донеччини.

"За словами 19-річного затриманого, за кілька місяців до початку окупації Донеччини він навчався в училищі в Макіївці. З приходом окупантів, не закінчивши навчання, він поїхав до Донецька до своєї дівчини. Його рідний брат виявився" заступником командира "однією з" рот "бандформування" Оплот "... Хлопцеві видали автомат Калашникова, пістолет, набої до них, гранату Ф-1, камуфляжну форму" піксель "російського виробництва і призначили" заступником заступника ". з усім цим він і його" шурин "їздили по блокпостах Горлівки, Макіївки, Донецька та перевіряли, як "працюють" бойовики ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що час від часу хлопець залишався на блокпостах і допомагав здійснювати "перевірки" - "вимагати гроші у людей, які перетинають блокпост". "У день він міг заробити таким чином близько 20 000 гривень, які потім поділяв зі своїм" командиром ". Крім того, у нього була і "офіційна заробітна плата" - 5000 гривень на місяць ", - повідомляє відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

Затриманий також розповів, що коли починався бій, він і його "командир" поверталися на блокпост вже на "ЗІЛах" і "Уралах", беручи участь в боях проти українських військових.

"Приблизно через рік йому це набридло, і, викравши у" шурина "20000 гривень, він повернувся додому в Волноваський район. При цьому на блокпосту бойовиків, де його всі знали, сказав, що скоро повернеться, тому його і пропустили", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці перевіряють всю отриману інформацію і достовірність слів затриманого. Вирішується питання про притягнення його до кримінальної відповідальності також за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme