У Португалії взимку сталася посуха

У Португалії з початку січня на 98% території країни спостерігається посуха

У Португалії взимку сталася посуха…

Про це заявили у португальському Інституті моря і атмосфери (IPMA), повідомляє Depo.ua з посиланням на Jornal de Notícias.

У січні загальна кількість опадів становила 53% (64 мм) від нормального рівня, через що інститут класифікував цей місяць як дуже сухий. З 2000 року це шостий найнижчий показник.

Що стосується середньої температури повітря, то вона складала 8,26 градусів за Цельсієм, тобто на 0,55 градусів нижче нормального значення, це п'яте найнижче значення з 2000 року.

Середня максимальна температура була вище звичайного рівня, в той час як середнє значення мінімуму було значно нижче, ніж зазвичай.

"Регіони центру і півдня найбільше піддаються впливу північних атмосферних потоків, в тому числі і узбережжя, де зафіксували вкрай низькі значення мінімальних температур, які представляють собою абсолютні рекорди", - відзначає інститут.

Рівень води у водосховищах Португалії також нижчий, ніж зазвичай. Деякі водойми на північному і південному заході країни заповнені лише на третину, хоча в цю пору року вони зазвичай заповнені на дві третини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme