У Полтаві вшанували пам'ять співачки Раїси Кириченко

Полтавці прийшли до пам'ятника співачці покласти квіти та вшанувати її пам'ять

У Полтаві вшанували пам'ять співачк…

9 лютого виповнилася 12 річниця від дня смерті народної артистки України Раїси Кириченко. В цей день полтавці прийшли до пам'ятника співачці, щоб вшанувати її, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтаву.

Раїса Кириченко співала у складі першого у своєму житті професійного хору Кременчуцького автозаводу, ансамблі "Веселка" Полтавської філармонії та Черкаському народному хорі "Чураївна".

Вона гастролювала в країнах Європи, а також Австралії, Алжирі, Тунісі, Філіппінах. Співачку запрошували залишитися жити в Канаді. Та вона відмовилася, бо любила Україну, рідне село і батьківську хату.

Раїса Кириченко співала і після недуги, коли була несила підніматися з ліжка. Шанувальники збирали кошти на її лікування у Німеччині.

А благодійник із-за кордону граф Аззоліні віддав під заставу свій триповерховий будинок, щоб врятувати життя артистки.

Період боротьби співачки з хворобою пам'ятає її друг, заслужений журналіст України Микола Ляпаненко. Завдяки йому у Полтаві з'явилася вулиця Раїси Кириченко, а також перший в Україні їй пам'ятник.

Виснажена тривалою хворобою нирок, Раїса Кириченко пішла з життя на 62-му році. Як і заповідала, похована в селі Корещина Глобинського району

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme