У Панамі затримали найвідоміших у світі реєстраторів офшорів

Правоохоронні органи затримали в Панамі засновників компанії, яка реєструвала офшори Mossack Fonseca – Рамона Фонсеку і Юргена Моссака

Все відбулося за кілька годин, після того, як панамська влада звинуватила їх у причетності до справи про корупційні махінації в бразильській державній нафтовій компанії Petrobras, повідомляє Depo.ua з посиланням агентство EFE.

Розслідування цієї справи почалося ще 2014 року Слідство вважає, що топ-менеджери нафтовоїкомпанії, яку з 2003 по 2010 рік очолювала колишній президент Бразилії Ділма Руссефф, укладали контракти з підрядниками, чиї суми були навмисно завищені. Вони також підкуповували політиків. Справа Petrobras в підсумку призвела до імпічменту Ділми Руссефф.

Нагадаємо, що Mossack Fonseca "прославилася" після публікації Міжнародним консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) бази даних, яка грунтується на так званих "панамських документах".

Архів компанії розміром 2,6 терабайта містить 11,5 мільйонів файлів, в яких згадується безліч нинішніх і колишніх світових лідерів, високопоставлених чиновників і відомих людей. Зокрема, 12 чинних і колишніх глав держав. Згідно з цими даними, 643 українських громадянина мають 469 офшорнні компанії.

Серед оприлюднених "панамських документів" була і компанія, створена на ім'я президента України Петра Порошенка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme